روستای صخرهای حیلهور مربوط به دوره ایلخانی است و در شهرستان اسکو، استان آذربایجان شرقی، در ۱۵ کیلومتری شهر اسکو نرسیده به روستای توریستی کندوان واقع شده است و این اثر در تاریخ ۱۱ مرداد ۱۳۸۴ با شمارهٔ ثبت ۱۲۶۲۲ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست
شرایط جغرافیایی کشورمان ایران به گونه ای است که سبب شده تنوع گیاهی، جانوری و اقلیمی ویژه ای به وجود بیاید که بنابر همین در هر منطقه ما شاهد معماری و ساختمان سازی های منحصر به فردی هستم، به طوری که سازه های شمال، جنوب، مرکز و سرزمین های کوهستانی ایران، شکلی متفاوت از یکدیگر و متناسب با محیط اطراف خود دارا هستند.
وستای حیله ور در اسکو یکی از تاریخی ترین مناطقی است که در نزدیکی شهر تبریز قرار گرفته و تنها ۲ کیلومتر با روستای کندوان فاصله دارد بنابراین شما می توانید پس از بازدید از روستای حیله در اسکو به سمت دیگر روستای تاریخی و پر آوازه کندوان بروید و لحظات خاطره انگیزی را برای خودتان در سفر به این مناطق گردشگری به وجود بیاورید. ۷۰روستای حیله ور در شمال شهر اسکو بنا شده است و بر اساس فرضیه باستان شناسان اولین اهالیه کندوان در آنجا زندگی میکردند.
از لحاظ موقعیت جغرافیایی این روستا در کوهپایه شمال غربی مجموعه آتشفشانی سهند با بهره گیری از معماری کند شده در موقعیت استثنایی بنا شده است. با توجه به شرایط جغرافیایی که روستای حیله ور در اسکو دارا هست و قرار گرفتن آن در کوه پایه های شمال غربی می توان نتیجه گرفت که شرایط آب و هوایی سردی را دارا باشد و حتی در فصل تابستان هم نسیم خنکی در این منطقه برقرار باشد.
شیوه معماری روستای حیله ور در اسکو بسیار منحصر به فرد بوده و خانه های آن در دل زمین کرانی بصورت زاغه های زیبا و با سبک معماری بسیار عالی کنده شده و حتی قابل قیاس با خانه های صخره ای کندوان است و به لحاظ اینکه خانه ها در دل زمین حفاری شده، از استتار کافی برخوردار بوده و از فاصله نه چندان دور قابل رویت نیست و شاید دلیل نام گذاری این روستا به نام حیله ور همین بوده است که دشمنان و بیگانگان را با حیله دور می کرده است. تمامی این خانه های زاغه ای که بیش از دویست واحد تخمین زده می شود در اثر حمله مغول ها در قرن هفتم هجری از سکنه خالی شده اند.